{image:title}
Bericht delen

De impact van een abri-campagne

Een goede abri-campagne opzetten is nog niet zo makkelijk. Je wilt immers impact maken met je uiting. Dat kan soms bedoeld of onbedoeld zorgen voor de nodige roering. Hier een paar voorbeelden van spraakmakende abri-campagnes;

2018:

Miljoenenbereik spraakmakende anti Valentijnsdag abri campagne

Dit jaar koos Bloemenbureau Holland (BBH) een opvallende en spraakmakende Valentijnscampagne 2018 en haakte hiermee in op het anti-Valentijnsentiment. Met de campagneboodschap dat het prima is om Valentijn niet leuk te vinden en dat je de liefde elke dag van het jaar kunt verklaren/vieren reageert de campagne op de irritatie die bestaat over het commerciële karakter van de liefdesdag. Dat de originele ‘anti-Valentijns’-insteek de juiste keuze was, blijkt uit het feit dat er veel interactie was op de advertenties. Ze werden meer dan gemiddeld gedeeld, geliked en van reacties voorzien.

Deze abri-campange had een groot bereik

In Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is de campagne op Instagram en Facebook gevoerd. In Nederland werd gebruik gemaakt van abri’s op NS stations en werd samengewerkt met influencers.

De meest opvallende conclusie na de evaluatie van de campagne is toch wel dat beelden met de rode roos als hoofdrolspeler toch nog steeds het beste werken met Valentijn.

2017:

Douwe Egberts staakt abri-campagne met jongeren die van brug springen

Douwe Egberts heeft een abri-campagne die jongeren aan het koffiemerk moest binden na amper twee weken alweer stopgezet. Op reclameposters van het koffiemerk springen jongeren van de Amsterdamse Borneobrug in het water, en dat was Rijkswaterstaat een doorn in het oog. 'Springen van bruggen is levensgevaarlijk', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 'Er zijn doden bij gevallen.'

Bovenstaande abri-campange werd snel gestaakt 

U ziet het: een abri-campagne kan grote impact hebben. Dit kan voor u als bedrijf zowel negatief als positief uitpakken, let dus goed op de booschap die een campagne vertelt en in welke omgeving dit gebeurt. Meer weten over dit onderwerp, lees onze pagina over abri-campagnes.