{image:title}
Bericht delen

De voordelen van een postercampagne

Wat zijn de voordelen van het inzetten van een postercampagne? Bushhouse houdt zich al een kleine 30 jaar bezig met postercampagnes buiten.

Een open dag, evenement of andere speciale activiteit: gelegenheden waarbij je vaak wel wat extra publiciteit kunt gebruiken.

Soms maakt een postercampagne deel uit van een grotere publiciteitcampagne. Naast een persbericht of folder kan een poster nét dat beetje extra betekenen voor je publiciteitscampagne.

Vaak zoek je mensen die deel willen nemen aan een activiteit of je wilt ze ten minste toch op de hoogte stellen van dat wat er gebeuren gaat. Met behulp van kernachtige teksten en/of beeld kun je door middel van een poster een hele duidelijke boodschap overbrengen.

Een poster moet over het algemeen in een korte tijd (veel) effect hebben. Hier zie je de 4 voordelen van een postercampagne;

1- Met een postercampagne bereik je het juiste publiek

Met buitenreclame bereik je een jong, stedelijk, mobiel, betrokken publiek. Het zijn niet alleen de mensen die buitenreclame het meest opmerken, maar ook het meest genegen zijn om actie te ondernemen.

2- De juiste omgeving

Mensen die onderweg zijn, bevinden zich in een actieve modus. Ze nemen informatie op die relevant voor hun is. Buitenreclame geeft goede suggesties voor producten precies op weg naar het point-of-sale. In andere woorden: hoe meer ze zien, hoe meer ze zullen kopen.

3- Blijvende indrukken

Visuele indrukken op de juiste plek en op het juiste moment. Als we de boodschap echt zien, zal deze ook daadwerkelijk opgenomen wordt door ons brein. Deze indrukken blijven bij ons, vaak voor langere tijd.

4- Een postercampagne versterkt de inzet van andere media

In combinatie met andere media (zoals televisie, print, radio) werkt buitenreclame nog beter. De inzet van buitenreclame levert meer mobiele zoekopdrachten op dan elk ander medium. Deze mensen praten over de campagne, via social media en mond-tot-mondreclame.

Vragen over postercampagnes? Wij beantwoorden ze graag, neem contact met ons op.