{image:title}
Bericht delen

Imagoverbetering vmbo-onderwijs met lokale postercampagne

Probleem: steeds minder leerlingen kiezen voor een vmbo-traject

De campagne Trots op vmbo is het resultaat van de samenwerking tussen drie Apeldoornse scholen en de gemeente Apeldoorn. Zij zagen de inschrijvingen van vmbo-leerlingen de afgelopen jaren teruglopen en wilden het imago van het vmbo opfrissen. De postercampagne Trots op vmbo werd in het leven geroepen. In de campagne staan succesvolle jonge ex-vmbo’ers in de schijnwerpers. Zij hebben één duidelijke boodschap: een vmbo-diploma is iets om trots op te zijn!

Resultaat: meer inschrijvingen en een bezoekje van de minister

De campagne werd ook in Den Haag opgemerkt. Minister Arie Slob bracht dit jaar een bezoekje aan het Edison College in Apeldoorn, onder andere naar aanleiding van de campagne Trots op vmbo.

Hoe zit het met de inschrijvingen? Goed nieuws: dit jaar lijkt de negatieve trend van inschrijvingen te zijn doorbroken. Waar er in 2017 430 inschrijvingen waren, zijn dat er dit jaar 470. Natuurlijk weten we niet zeker of dit aan de campagne te danken is, maar het is een goed teken.

Postercampagne krijgt een vervolg

De komende jaren zullen we de postercampagne nog veel voorbij zien komen in Apeldoorn. De initiatiefnemers hebben dit jaar namelijk besloten om de campagne nog drie jaar te laten lopen. Dit betekent drie nieuwe postercampagnes, waarvan de eerste campagne nu is begonnen. Onderstaande posters zul je dus ook langs de Apeldoornse wegen zien.

Deze campagne bestaat niet alleen uit een postercampagne. Trots op vmbo besteedt ook aandacht aan verhalen van vmbo’ers op social media en hun website. Daarnaast wordt er een ‘hoogvliegerverkiezing’ georganiseerd. Derdejaarsleerlingen van de drie Apeldoornse scholen die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden, kunnen meedoen aan de verkiezing, waarvan er op 19 november een winnaar wordt uitgeroepen.

Wij vinden het een mooi voorbeeld van een succesvolle postercampagne en zien uit naar de komende edities!

Bronnen

Foto: Kevin Hagens

Tekst: stentor.nl

trotsopvmbo.nl

apeldoorndirect.nl