{image:title}
Bericht delen

Reclame maken, wat is dat nu eigenlijk?

Wat is reclame maken?

Reclame: u komt het elke dag tegen: thuis en onderweg. Veel bedrijven maken reclame, maar wat is dat eigenlijk? Laten we eens beginnen bij de definitie volgens Wikipedia. 

Reclame bestond al ten tijde van het Romeinse Rijk er zijn reclameboodschappen teruggevonden in de ruïnes van Pompeï. In de commercieel succesvolle Gouden Eeuw werd er in Nederland ook al reclame gemaakt in o.a. in kranten. Het eerste reclamebureau werd in 1843 door Volney Palmer in Philadelphia opgericht omdat na het ontstaan van de moderne industriële maatschappij een snelle afzet van grote aantallen gelijke producten ontstond.

En wat is het doel van reclame?

Het primaire doel is onderwerp van veel discussie. Eén school van deskundigen stelt dat het primair gaat om te zorgen voor (naam)bekendheid. Een andere school van deskundigen stelt: het uiteindelijke doel van reclame is, door middel van gerichte publiciteitsacties, gedragsverandering van mensen te bewerkstelligen en ze aan te zetten tot een actie die financiële of andere voordelen heeft voor de sponsor van de reclame.

Nolte Küchen Apeldoorn snapt hoe dat werkt!

Een recente Ouf of Home campagne van Nolte Küchen vinden wij een mooi voorbeeld van een reclamecampagne met een duidelijke boodschap. Duidelijkheid zorgt ervoor dat je je doel niet voorbij streeft en dus waar voor je geldt krijgt. In deze Apeldoornse campagne is het voordeel voor de eindgebruiker, de consument, direct helder! 

Reclame maken, wat is dat nu eigenlijk?

Buitenreclame door Nolte Küchen Apeldoorn

Meer weten over de mogelijkheden van buitenreclame? Lees er hier meer over!